Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

το πηρα ΤΟ ΠΗΡΑ!!!!


το πήρα το πήρα
το βιβλίο του γιάννη μας..

πήγα να το παραγγείλω εδώ
αλλά βιαζόμουν
έτσι πήρα τηλέφωνο και πήγα εδώ και
το πήρα
έτσι σε καμιά εβδομάδα θα σας έχω και κριτική..

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ο γιάννης μας εκδίδεται!!



από το αγαπημένο ανέκφραστο φίλο μας γιάννη πέτσα.. περισσότερα την άλλη εβδομάδα με λεπτομέρειες και κριτική στο σχετικό παραπαίδι μου..

επι τη ευκαιρία να δήλωσω ότι μια και δε με έφταναν τα 5 μπλόνγζζ.. και χρόνο δεν είχα.. και λεπτά δεν είχα.. είπα δεν κάνω κι ενα έκτο;.. προέκηψε απο τη ανάγκη να ξεφουρνίζω ότι μου κατέβει όποτε μου κατέβει.. χωρίς να περιμένω ότι κάποιος θα το διαβάσει.. θα μου πείς.. αυτό δεν ισχύει για όλα τα μπλονγκζζζζ;;; ε ναι αλλά εγώ θέλω να με διαβάζουν.. και να σχολιάζουν.. στα υπόλοιπα.. :):)
και ιδού.. τα σπασμένα πλακάκια μου..

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ηρώ.. the puppet


iro the puppy
Ανέβηκε από koulpa2. - Δείτε αστεία βίντεο με ζώα.



.. το καλοκαίρι οι γονείς μου βρήκαν την ευκαιρία για λίγο έξτρα γυμναστική.. βρίσκονταν κάθε πρωί κατά τις 6:30 στην παραλία.. όπου η μητέρα μου έκανε μιάμιση ώρα μπάνιο.. και ο πατέρας μου μισή ώρα μπάνιο.. και μιά ώρα περπάτημα.. μέχρι τις 8 που ανέβαινε λίγο λίγο ο ήλιος.. και έρχονταν οι πρώτοι πρωινοί κολυμβητές.. κάποιο πρωί γινόταν ένας σκυλοκαβγάς μεταξύ των αδέσποτων.. και ένα κουταβάκι ζήτησε προστασία δίπλα στον πατέρα μου.. τον ακολούθησε σε όλη τη βόλτα.. και όταν άνοιξαν την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου να ακουμπήσουν την προίκα τους.. το μικρούλι μπήκε μέσα και εγκαταστάθηκε στο πατάκι κουνώντας την ουρά του.. έτσι τους υιοθέτησε.. επισκέφτηκε το γιατρό για τα αναγκαία.. έλαβε το όνομα ηρώ από τον πατέρα μου.. και διπλασιάστηκε σε μέγεθος μέχρι να καταφέρω να την βιντεοσκοπήσω.. έκανε λάκκους γύρω γύρω.. τράβηξε τραπεζομάντιλα.. εξαφάνισε κάθε παπούτσι και παντόφλα.. ως όφειλε ως κουταβάκι.. και γενικά περνάει καλά.. και το αυτό επιθυμεί και για εσάς.. :):)

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

2-2=4;;;


..ε; από ποιά νοητική ηλικία και μετά το θεωρείς αδύνατον;.. κι όμως οι επικρατούσες οικονομικές θεωρίες αυτό πρεσβεύουν ουσιαστικά..
..έχεις ένα κλειστό σύστημα.. αφαιρείς συνεχώς φυσικούς πόρους.. και στηρίζεσαι για τη λειτουργία του στην αύξηση της αφαίρεσης.. και δημιουργείς κέρδος..
..έχεις ας πούμε ένα σπίτι.. με 10 κατοίκους.. έχει αποθηκευτικούς χώρους για προμήθειες 1000 λίτρα.. και μπορεί να απορροφήσει απορρίμματα 1 λίτρου την εβδομάδα.. κάθε κάτοικος καταναλώνει 5 λίτρα τη μέρα.. και απορρίπτει 2.. κάθε εβδομάδα.. αντίθετα από τα τηλεπαιχνίδια..μπαίνει ένας νέος ένοικος.. σε πόσες εβδομάδες θα χρειαστεί να αρχίσουν να τρώνε τα απορρίμματα.. και ο ένας τον άλλο;..

ο αντίλογος είναι ότι δεν είναι κλειστό το σύστημα.. έχουμε δυστυχήματα.. πολέμους.. ασθένειες.. για τον έλεγχο του πληθυσμού.. ναι αλλά μπορεί το ίδιο σύστημα να προσπαθεί να περιορίσει αυτά τα κακά.. και να τα έχει συγχρόνως ανάγκη για την αυτορύθμισή του;..
το πατήρ πάντων πόλεμος τελικά δεν έχει ξεπεραστεί.. και ανάθεμα στον Ιπποκράτη. και ζήτω στο χένρι φορντ..

νομίζω ότι τελικά ο μόνος εχθρός μας είμαστε εμείς.. και μια και παγκοσμιοποιηθήκαμε οικονομικά.. καλό είναι να παγκοσμιοποιηθούμε και στα βασικά.. να μαζευτούμε να οργανωθούμε.. να αποφασίσουμε..

θα δώσουμε κάποια βάση στην παιδεία και την απόρριψη.. δογμάτων.. δοξασιών.. φονταμενταλισμών.. εθνικιστικών εξάρσεων.. ή θα αφήσουμε τον πόλεμο.. την τρομοκρατία.. την πείνα.. να περιορίσουν την πληθυσμιακή αύξηση;

θα ελέγξουμε τις γεννήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ή θα περιμένουμε κάποιο σεισμό λιμό καταποντισμό πόλεμο;

μπορούμε να ελέγξουμε την εκμετάλλευση φυσικών πόρων και ενέργειας. ή θα περιμένουμε να τελειώσουν και να μιλήσουν τα εξάσφαιρα;..

μπορούμε να ελέγξουμε την παραγωγή απορριμάτων και λυμάτων ή θα περιμένουμε να γίνει ακατάλληλος για ζωή ο πλανήτης και να λυθεί μόνο του το πρόβλημα του υπερπληθυσμού;

να απαντήσω εγώ γιατί σας βλέπω σκεπτικούς..
όχι..

αν και λογικά μου φαίνονται τα ανωτέρω.. θα χαιρόμουν αν κάποιος με έπειθε περί του αντιθέτου.. αλλά δε βλέπω πως.. απλή αριθμητική της πρώτης δημοτικού είναι..
οπότε όχι..

ας κάνουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την καθημερινότητά μας στη γειτονιά μας μέχρι κάτι από τα ανωτέρω μας το χαλάσει.. :):)

μπα; 100;




όχι όχι ευρώ..

0-100 σε δύο και κάτι;




ούτε χιλιόμετρα ανα ώρα..


100 ποστ σε δύο και κάτι χρόνια!!!


ε δε σκοτώθηκα στη δουλειά..


καλά είναι.. καλά περνώ..


το αυτό επιθυμώ και για εσάς..


καλή μας συνέχεια :):)




Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

αγαπητέ γιώργο..

αγαπητέ γιώργο..

..χαίρομαι κατ' αρχήν που μεγάλωσες πια.. και αναβαθμίστικες από γιωργάκης σε γίωργο.. ο πρωκάτοχός σου ούτε αυτό κατάφερε.. κι αυτό από μόνο του είναι μια συμαντική νίκαη κατά τη γνώμη μου.. να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι μια φορά ψήφισα μεγάλο κόμα.. την πρωτη φορά του κινέζου.. ήμουν μικρός και με έχω δικιολογήσει.. έτσι δεν βοήθησα στην εκλογή σου.. τουναντίον.. αποπήρα.. έως και έβρισα καπιλικότατα όσους σε ψήφισαν.. αλλά δε μπορώ να κρίψω το ΟΥΦ της ανακούφισης που τουλάχιστον τελείωσε αυτή η μαυρογκρί περίοδος..

δε θα σε ενοχλούσα.. αλλά μια και ανέφερες εσύ πρώτος την "συμμετοχή".. είπα να μην γκρινιάζω μόνο.. μα να ζητήσω κι εγώ αυτά που θα ήθελα να δω.. τα οποία βέβαια αν τα πραγματοποιήσεις.. εγώ θα σε ψηφίσω.. αλλά μάλον κανείς άλλος..

για αρχή.. και είναι αρχή.. θα ζητήσω κάτι για την παιδία.. όχι κάτι σοβαρό.. ΚΛΗΣΕ τα σχολεία.. αν είναι να παραμήνουν ως έχουν.. δε χρησιμεύουν παρά σαν πάρκινγκ παιδιών.. μπορει να επιτευχθεί αυτό με λιγότερα έξωδα.. τα παιδιά πρέπει να είναι χαρούμενα να παίζουν και να κινούνται.. για να αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά.. και να μη καταλήξουν κατιφείς συμπλεγματικοί ενήλικοι.. καταλαβαίνουν περισσότερα πριν επιρεαστούν από τις φιλοδοξίες των γωνιών τους και ενοχικές θρησκευτικές κατηχίσεις.. είναι σημαντικό να αναλαμβάνουν εργασίες κατά μόνας και σε ομάδες.. και να μαθαίνουν ότι χρηάζεται ερευνόντας.. να αρχίζουν να ημιαπασχολούνται και να ασφαλίζονται από νεαρή ηλικία.. και όσοι το έχουν μεράκι.. να σπουδάζουν με χαλαρόυς ρυθμούς.. έχει περάσει μιά γεννιά από τότε που οφέλησε οικονομικά η απόκτηση πτυχίου.. το προδόκιμο έχει αυξηθεί.. καλήτερα όλοι να κάνουν χειρονακτικές δουλειές μέχρι τα 40-45.. και να καταλίγουν σε πιό ελαφρές και υπέυθυνες θεσεις προοδευτικά.. θα βελτίωνε και την υγεία του γενικού πληθισμού..

..για την υγεία μπορώ να μιλήσω εντελώς μηχανιστικά.. μια και θεωρώ την ιατρική πολύ παρεμβατική για μένα.. αλλά την χρηάζομαι γι αυτούς που αγαπώ.. και τους θέλω γύρω μου όσο πιό πολύ και όσο πιό υγειείς γίνεται..
οι σχολές παράγουν περισσότερους γιατρούς και παραιατρικούς από όσους χρηαζόμαστε.. μιά εκπαίδευση και μια καθοδήγηση κατά τα φυτιτικά τους χρόνια ως προς τον σκοπό της ιατρικής θα βοηθούσε.. καθώς και ο παραδειγατισμός από άμεση καταδίκη αυτών που μετατρέπουν την υγεία σε παζάρι..

..για τη δικαιωσίνη τι να πω.. έχει πληγεί σοβαρά από τα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων.. αλλά και από τη γκρίζα νομοθεσία που εξυπηρετεί την ερμηνία κατά τα συμφέροντα του πλιοδότη.. από την άλλη δε γίνεται να κάνει χρόνια να δικαστεί μια υπόθεση.. πρέπει να διάζεται και τα τελειώνει στο χρόνο που απαιτήται για την εξέτασή της.. οι καθυστερήσεις εκτώς των άλλων ευνοούν και τα αγειρέματα..

..για τη δημόσια τάξη και τα σώματα ασφαλίας.. μού άρεσε το "προστασίας του πολίτη".. αρκεί να ισχύει.. γιατί μέχρι τώρα το αισθανόμαστε ακριβώς αντίθετα.. μιά καλήτερη επιλογή των κατάλληλων για τη δουλειά δε θα έβλαπτε.. αλλά πάλι στην παιδία γυρνάμαι..

..για τη δημόσια δηοίκηση.. πρέπει να αναθεωρηθεί κάθετα και οριζόντια.. να οριστούν πιές διαδικασίες είναι χρήσιμες.. και ποιές υπάρχουν μόνο για να ταλεπορούν πολίτες και υπαλληλους.. τα ΚΕΚ είναι μια καλή βάση.. πρέπει επίσεις να ανεξαρτητοποιηθεί από κόματα και να μπει στον αυτόματο πιλότο.. με τόσους δημόσιους υπαλλήλους.. θα έπρεπε να μας τα στέλνουν στο σπίτι τα έγγραφα που χρηάζονται.. ακόμα καλήτερα να μην μας απασχολούν.. να τα βρίσκουν μόνοι τους..

..για την άμηνα.. ε καλό είναι να μην την χρηαζόμαστε.. αλλά μια και δεν είναι αυτό ευικτό.. καλή είναι η λύση των μισθοφόρων.. αλλά χρηάζεται και συμβολή όλων στα δύσκολα.. άντί της θυτίας θα πρότινα μια ετίσια επαφή για επικαιροποίηση της εκπαίδευσης.. αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης.. και κατα περίπτωση επίλυση των προβλημάτων και των ελήψεων του καθενός μας..

..για την οικονομία.. ε το βασικό είναι να ελέγχονται τα έξοδα.. το κέρδος γίνεται στην αγορά όχι στην πώληση.. έτσι το δύσκολο είναι να μην ξοδεύονται τα ποσά σε μίζες και ρεμούλες.. στην ελεύθερη αγορά μια μικρή ομάδα μπορεί να γκρεμίσει και να χτοίσει την ελλάδα.. το δύσκολο είναι να βρείς αυτή την ομάδα.. να παρακολουθεί και να ξέρει τι χρηάζεται για να γίνει το κάθε έργο.. και να έχει δεδομένο προυπολογισμό χρονοδιάγραμμα και ποιοτικά χαρακτηριστικά.. στην αρχαία αθήνα όταν ο εργολάβος αν δε παρέδιδε κατά τα συμφωνιθέντα.. στην καλήτερη φυλακιζόταν και δημευόταν η περιουσία του.. δεν είναι κακή ιδέα γενικά.. αν έχεις ένα στιχημα να κερδίσεις είναι αυτό.. πρώτα να πίσεις ότι τα χρήματα πιάνουν τόπο.. και μετά να τα ζητήσεις.. να σημειώσω εδώ.. ο πατέρας σου είναι ο βασικός υπεύθυνος της κατάντιας μας.. μας ανέβασε το βιοτικό μας επίπαιδο.. χωρίς να βρεί τρόπο να ανεβάσει το πολιτιστικό και το οικονομικό.. σα να μας κέρασε μερικές φορές ψάρια αντί να μας μάθει να ψαρεύουμε..

..θα σου έλεγα και για τη θρησκία.. αλλά αυτό δε θα το τολμήσω.. έχω γνωρίσει στη ζωή μου 2-3 χρηστιανούς.. και 2-3 κομουνιστές.. δε ταιριάζει στο χαρακτήρα του ανθρώπου φαίνεται.. δεν καταλαβάινω πως προέκιψε η εκκλησιαστική περιουσία.. ούτε γιατί συντηρήται.. αλλά είναι επικίνδυνο να προκαλείς τους κατα φαντασίαν χρηστιανούς..

αυτά τα λίγα για αρχή καταθέτω σαν συμετοχή.. μα και μόνο λίγα σκάνδαλα να τιμορήσεις πραγματικά.. μπορεί και να μην έχουμε την ντόρα σε δυό χρόνια..

να περιμένω απάντηση; ή θα μιλήσεις με τα έργα σου;

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

bazaar δρόμων ζωής

είχα μια έμπνευση να δω τα σπαμ στο yahoo.. είχα μήνες να το κάνω.. και βρήκα ένα mail από την φίλτατη έστω κι εκ του μακρόθεν Τίνα Σταύρου κατά bloger magica de spel.. για το παζάρι των δρόμων ζωής.. πρόπερσι είχα καταφέρει να πάω να κάτσω κάποιες ώρες στο τμήμα των βιβλίων.. πέρσι δε τα κατάφερα.. και φέτος δεν βλέπω φως.. αλλά τουλάχιστον να ενημερώσω τους 2-3 που έρχονται.. θα βάλω και το μπανεράκι.. και στα παρατημένα μου τέκνα μπας και μπει κάποια χαμένη αναζήτηση.. :):)

αντιγράφω:







Αγαπητοί φίλοι,

Κάθε χρόνο, μας δίνετε την ουσιαστική σας στήριξη, προβάλλοντας το bazaar των Δρόμων ζωής μέσα από τα blog σας ή τους δικτυακούς σας τόπους. Την ίδια βοήθεια και στήριξη θα σας ζητήσουμε και φέτος, που την έχουμε περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλη φορά.

Στα λινκ που ακολουθούν θα βρείτε το μπανεράκι του φετινού μπαζάρ σε 3 διαφορετικά μεγέθη. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια για μας να το αναρτήσετε στο μπλογκ σας δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να προσελκύσουμε περισσότερους εθελοντές.

http://www.dromoi-zois.gr/images/bazaar/bazaar_2009_120.jpg
http://www.dromoi-zois.gr/images/bazaar/bazaar_2009_170.jpg
http://www.dromoi-zois.gr/images/bazaar/bazaar_2009_500.jpg
Αν μπορούσατε να βάλετε κι ένα λινκ που να οδηγεί στο
μπλογκ του μπαζάρ, θα σας είμαστε ευγνώμονες.

Συνημμένους θα βρείτε και κάποιους κώδικες που ελπίζουμε να σας διευκολύνουν.


Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη,

Φιλικά,

ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ
Υποστήριξη κοινωνικά αποκλεισμένων
παιδιών και οικογενειών
Γαργηττίων 12 Γκάζι
Τηλ.
http://www.dromoi-zois.gr/

Τίνα Σταύρου
Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων
e-mail :
http://us.mc397.mail.yahoo.com/mc/compose?to=pr@dromoi-zois.gr
τηλ : (εσωτ. 112)
κιν. 6947999021

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

α ρε τύχη..


.. όταν είπα να μου κλήσεις το μάτι.. δεν εννοούσα αυτό.. λακονίζειν εστί φιλοσοφείν σου λέει μετά.. άντε να πεις πως δεν είσαι καραγκιόζης μετά.. το χάσαμε πάλι το κορμί πατριώτηηηη.. δηλαδή περί χαμένου κορμιού επρόκειτο.. αλλά να.. η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.. έχουμε θάψει ήδη την χαρά την ευτυχία την νίκη.. πάει το γουρουνάκι κουμπαράς.. να δούμε τι θα κάνει το μολύβι κουδουνίστρα. εεεε σβήστρα ήθελα να πω.. 100 μέρες (όχι του βοκάκιου λέμε).. θα περάσουν.. εγώ ένα λεπτό δεν αντέχω πλέων να κρατήσω την ανάσα μου.. μόνος του ο κενός (GAP) συμπαθής μου είναι.. αλλά κάνει κακές παρέες το παιδί.. και το ακόμα χειρότερο.. χωρίς τις κακές παρέες κανένας δε θα τον ψήφιζε.. οπότε. ΕΜΠ.. (Εσφαλες Μ@λ@κ@ Πλήρωνε)..

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

απολύστε τους..

κατέβαινα πριν λίγο καιρό χαμένος σε κάτι δρομάκια στο τέρμα πατησίων.. και έπεσα σε ένα σχολειό που είχα βάλει τζάμια.. τον καιρό που έκανα τον τζαμά.. και άρχισα να σκέπτομαι ότι πολύ συχνά πέφτω πάνω σε οικοδομές που έχω βάψει ως μπογιατζής.. που έχω κάνει κάποια σιδηροκατασκευή.. που έχω κάνει κουζίνες ντουλάπες πόρτες.. ακόμα και σαν τυπογράφος/γραφίστας.. που τα αποτελέσματα της δουλειάς μου έχουν καταλήξει προ πολλού στη χωματερή. όλο και σε κάποιο παλιό πελάτη πέφτω.. τρία χρόνια στο λύκειο με δουλειές ημιαπασχόλησης.. και άλλα εικοσιεπτά.. υπεραπασχόλησης ούτε και μπορώ να υπολογίσω τι έχει περάσει από τα χέρια μου.. και αν σε κάποια δουλειά.. αισθανόμουν μη παραγωγικός.. αποχωρούσα πριν ακόμα το σκεφτούν οι εργοδότες μου..
τις λίγες.. ελάχιστες φορές που ο μισθός μου ήταν ανεξάρτητος από την παραγωγικότητά μου..
..η μεταπολίτευση έπιασε δουλειά κάνα δυο χρόνια πριν από μένα.. ποιο είναι το αποτέλεσμα της εργασίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της διοίκησης σε αυτό το χρονικό διάστημα;.. και γιατί εγώ μονίμως τα φέρνω βόλτα στριμογμένα.. αυτοί έχουν κάνει περιουσίες;.. ποιος εκμεταλλεύεται την εργασία μου;.. και γιατί τους αφήνω;..

απολύσετε τους!!.. δε μπορώ μόνος μου..